Skip to content

Huidverjonging

In de loop der jaren neemt de conditie van onze huid af. Dit komt door milieuvervuiling, stress, zon, verkeerde voeding, medicijngebruik of verkeerde cosmetica. Het collageen neemt bijv. al na het 27e levensjaar af en neemt met 30% af in het 1e jaar na de overgang. Het bindweefsel word slapper en het huideigen hyaluronzuur neemt af. Huidveroudering zijn niet alleen rimpels en huidverslapping maar kan ook een droge huid, gevoelige huid of acné door hormoonschommelingen veroorzaken.

Uw huid in top conditie

Door de conditie van de huid te verbeteren op alle vlakken zult u huidverjonging ervaren. We kijken naar het vochtgehalte van de huid, de eventuele zonbeschadiging  de afname van het bindweefsel en collageen en elastine. Zo kunnen we heel gericht aan huidverjonging werken.

Huidproblemen

Steeds meer mensen krijgen te maken met huidproblemen. Deze worden vaak veroorzaakt door een disbalans in het lichaam en het slechter wordende milieu.
Dit kan erg belastend zijn. In veel gevallen is er iets aan te doen.

Hoe behandelen wij bij Schoonheidssalon Yvonne Dusseljee?

Door middel van een intakegesprek en goede huidanalyse brengen wij uw huidprobleem in kaart en bekijken we welke behandeling hiervoor het meest geschikt is. We boeken goede resultaten  bij het behandelen van huidaandoeningen. De meest voorkomende huidproblemen die wij behandelen zijn acne, pigmentvlekken en rosacea. Maar ook de droge, doffe of gevoelige huid

Acne behandeling

De huid heeft kliertjes die talg aanmaken. Wanneer de talgkliertjes door bepaalde omstandigheden, zoals b.v. hormonale schommelingen teveel talg aanmaken, kunnen ze verstopt of ontstoken raken en ontstaan onder invloed van de Propioni (P-Acnes) bacterie, puistjes. Dit noemen we acne.

Puistjes en acne littekens

Puistjes kunnen voorkomen op het gelaat, maar ook op het lichaam. Er kunnen soms ook acne littekens ontstaan. Nadat we de acne onder controle hebben, kunnen we aan de littekentjes gaan verzachten. Acne is een veel voorkomende huidaandoening, zowel bij jongeren als ook op wat oudere leeftijd.

Behandeling van acne

Gelukkig kunnen we acne wel goed behandelen. Belangrijk is dat er thuisproducten gebruikt gaan worden. We pakken het probleem zowel van binnenuit als van buitenaf aan.

We hebben speciale producten voor thuis en in de salon. Ook kunnen we zeer gerichte voedingssupplementen inzetten.

Acne behandelmethodes bij Schoonheidssalon Yvonne Dusseljee

De behandelingen bestaan uit een zeer regelmatige dieptereiniging, waarbij onzuiverheden en ontstekingen behandeld worden. Ook gebruiken we IPL licht behandelingen.

Meestal wordt deze behandeling vergoed door uw Zorgverzekeraar.

Bij Schoonheidssalon Yvonne Dusseljee hebben we verschillende behandelmethodes voor acne en zien wij vaak spectaculaire verbeteringen! Wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor uw acne huidprobleem? Maak gerust een afspraak.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan meestal op gebieden die veel zijn blootgesteld aan de zon, zoals het gezicht, de hals, het decolleté en de handen. Maar ook door o.a. hormoonveranderingen en gebruik van medicijnen kunnen ze ontstaan. Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken:

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken (lentigo) komen veel voor. De meeste mensen vanaf middelbare leeftijd hebben wel een of meer van die bruinige vlekjes op de huid. Deze pigmentvlekjes ontstaan vooral op plekken waarmee je veel in de zon komt, zoals je handruggen en je gezicht. Ouderdomsvlekken worden ook wel zonnevlekken of levervlekken genoemd.

Ouderdomsvlekken zijn bijna altijd goedaardig, behandeling gebeurt vooral omdat men het niet mooi vindt. Soms wordt een ouderdomsvlek kwaadaardig (huidkanker), in dat geval is behandeling noodzakelijk. De vlek is dan niet meer egaal van kleur, maar grillig gepigmenteerd. Ga naar de huisarts als een vlekje verandert van grootte of kleur of wanneer het klachten geeft.

Je kunt beter niet wachten tot er pigmentvlekken zijn ontstaan, het is het best om al vroeg aandacht besteden aan de gezondheid van je huid. Zonneschade wordt namelijk in de huid ‘opgeslagen’. In je jeugd opgelopen schade kan op latere leeftijd problemen geven.

Zwangerschapsmasker

Een andere vorm van overmatige pigmentvorming is het zwangerschapsmasker (melasma of chloasma). Wanneer je een zwangerschapsmasker hebt, krijg je donkere vlekken in je gezicht en soms in je nek. De vlekken komen vooral voor tijdens de zwangerschap. Ze worden veroorzaakt door zwangerschapshormonen. De vlekken zijn onschuldig en verdwijnen meestal weer geleidelijk na de bevalling.

Tijdens een uitgebreide huidanalyse beoordelen we de pigmentvlekken en adviseren we u of wij u kunnen behandelen en met welke behandelmethode.

Rosacea/couperose

Wat is Rosacea/couperose? Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening wat gepaard gaat met roodheden, meestal rond de neus, maar het kan ook voorkomen op de kin en het voorhoofd. De kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels en puistjes (pustels). Het kan lijken op acne, maar het komt echter meestal op latere leeftijd voor, zo na het 30e jaar. We zien het vooral vaak bij vrouwen, maar ook bij mannen kan het voorkomen.

Waardoor kan rosacea verergeren?

Het is een hardnekkige aandoening welke beïnvloed wordt door o.a. warmte, zonlicht en cosmetica en verkeerde verzorgingsproducten.

Alcohol verergert tijdelijk de verwijding van de oppervlakkige bloedvaatjes in de huid. Voedingsmiddelen, die sterk gekruid of erg warm zijn, verergeren rosacea ook.

Het zijn geen oorzaken van rosacea.

Rosacea behandelen met Eminence 

Met de producten en behandelingen van Éminence  kunnen wij rosacea en couperose goed behandelen, waardoor de huid vrij snel veel minder rood en rustiger wordt.

Winkelwagen
Back To Top